Zumo Pulang Ke Tumbler

Assalamualaikum wbt

Sabtu ini, jam 1140pm akan berlepaslah aku, KL-Heathrow-Dublin insyaAllah, tiba di Dublin jam 1005am bersamaan jam 505pm waktu Malaysia.

Jadi, sekarang bagasinya belum diisi. Gayanya macam belum mahu pulang.

Aku berharap benar, sampai sahaja nanti, tolonglah ada banyak meeting. I must get myself occupied with works, before i can spare seconds to think about home, parents and siblings. Tambah pula, lama sangat tak kerja ni, nanti enjin mati. Disebabkan flight nya nanti sama dengan student JPA MARA 1st year yang akan mulakan pengajian di UK, aku harap aku takdalah buat scene apa-apa. Nanti tak macho la pulak, 3rd year nangis. 1st year seronok-seronok, tengah exited. Muehehe. Apalah aku ni 😛

Isnin, jam 700am. Ya. 700am kena naik bas. Yosh. Kat rumah 700am aku depan tv bersuka ria tengok Tanyalah Ustaz lah, MHI lah. Ya, anda kena belajar medic balik. Yosh. Takpa, takpa. Balik sekolah dapat makan nasi pakcik usop. Yosh.

Demikianlah usaha-usaha untuk menyedapkan hati. Sekarang, ibarat ditelan mati mak, diluah mati bapak. Rindu Dublin, rindu nak kerja nak jumpa kawan-kawan (rindu gi sekolah? Naah…tak) Tapi berat nak tinggal keluarga, adik-adik. Tapi banyak ayat Quran nasihat pasal ni. Ish, ish. Susah betul nak meresap dalam kepala ni.

“Sesungguhnya harta benda kamu dan anak-anak kamu itu hanyalah menjadi ujian, dan di sisi Allah jualah pahala yang besar.”

Kalau masa nak balik Malaysia, sireh pulang ke gagang. Ini nak balik Ireland, Zumo pulang ke tumbler. (minuman kesukaan Jannah!hehe)

//farm3.static.flickr.com/2284/2252874912_29d5726a09.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Ya Allah, bila nak balik ja macam ni lah perasaannya.

//farm1.static.flickr.com/5/5282068_d165e1b0f2.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Wallahu’alam.

Advertisements

2 responses to this post.

  1. Posted by wadialhana on September 28, 2008 at 11:40 am

    Zumo pulang ke tumbler?huhu,comel! sebelum pulang,misi mengkhatam Zumo akan dilancarkan~heh..jom anies!

    Reply

  2. Posted by hamstermenulis on October 3, 2008 at 4:47 am

    zumooooo… separuh hari br kita buleh abih jannah. tp ada oz punya smoothies..Boost. ni mmg superb. heheh. http://www.boostjuice.com.au/

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: