Eid Mubarak 22

Assalamualaikum wbt:)

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam. Maaf zahir batin. Lama juga aku tak kemaskini blog ni. Balik rumah pun terus flat selalu. Berbeza dengan raya tahun pertamaku yang agak bosan, raya kedua yang terlebih meriah, raya kali ini penuh dengan kesederhanaan. Kelaslah katakan. Dan dengan penuh confidentnya aku kata, takpa, kelas pagi yang aku pergi sembahyang raya ni aku qada’ jumaat ni insyaAllah. Hehe.

Tak sempat aku nak blogging panjang lebar. Secara ringkasnya, unik jugalah raya kali ni, sebab dapat beraya dalam kelas. On the way balik dari rumah hazi, ada devoted catholic man ajak aku bahas pasal agama.  Mula-mula dia pura-pura nak tegur dan kata, “Owh, im sorry. I forgot that you are not supposed to talk to men on the streets,” dengan nada sarcasm. Politically, dia cuba provoke. Kemudian aku pun kata, “We are not allowed to talk to men except for education, religion purpose or occupation”. “Can we change ideas on religion?” dia tanya. “Why not?”. He striked with some common questions, tapi bersungguh jugalah dia. Berusaha pakcik tu nak tekankan, dia lagi pious dari Muslim. Tapi takpalah, jawapan aku lagi constant, jawapan dia merapu ja. Hehe.

Balik tu, aku berjumpa kawan-kawan, membincangkan sesuatu hal yang sangat genting. Mungkin hikmahnya Allah atur begini, sebab nak kita jaga kebajikan kawan-kawan, dari sekadar lepas diri sendiri. Sedar tak sedar, ada 4 bulan saja lagi dengan mereka yang bakal pulang ke PMC.

Raya In Beaumont

Antara kawan-kawan sedarjah

Nida, aku letak gambar ni khas untuk ko. Mesti ko sangat merindui kitaorang kan? kan? 😛

Wallahu’alam

Advertisements

2 responses to this post.

  1. hahha..anis membuat statement berani!!! ;p

    nasib baik ada betulnya jgk laa….hehhe

    gamba ni tak lengkap~sungguh tak lengkap~sbb naib pres taiping takde!!!

    Reply

  2. Posted by hamstermenulis on October 2, 2008 at 6:26 pm

    kdg2 aku kena la buat statement berani sket. asyik ko ngan hazi je buat (:P) sapa lagi berani, aku ke atau org yg mengaku taiping, siap vice pres lagi tu… hahaha

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: