Selamat Tinggal

Assalamualaikum

Ini merupakan entri yang terakhir di rumah usang ini. Sedih, sedih. Proses pindah randah sedang berlangsung di luar. Jazakumullahu khayran kathira kepada 6 orang sukarelawan yang tampil, tidak lupa juga kepada sukarelawati yang tak kurang gagahnya.

Sebulan ini di Dublin, begitu banyak musibah kecil yang menimpa diri aku. Inalillah. Apa yang pasti, ia akan sangat menyakitkan sekiranya ia tidak disusuli dengan keredhaan atas ketentuan Ilahi dan doa agar diberi kekuatan menghadapi semua yang berlaku. Bak kata ayat Quran dalam entri lepas, macam mana nak masuk syurga kalau tak mahu diuji.

Bila aku sudah tidak boleh pendam semua masalah, kekesalan atau persoalan dalam diri, aku akan bercerita kepada Hazi ataupun mengikut surat beranaknya, Nor Haziyah Md Yazid, kawan rapat aku sejak dari KMB lagi.

Anis: Hazi, bla…bla… Tapi alhamdulillah la jugak kan. Bla..bla… (mengeluh lagi) But at least I think … bla…bla…

Hazi: Anis.. that’s not at least. That’s, a lot you know.

…Terdiam.

Hazi, she is the kind of person who knows what to say at the right time. And sometimes she looks as if she is wavered, but she’s actually doing her thinking and after a short pause, she come out with this short deep sayings and made me firm on what I should hold to. Thanks dude.

One fact, is many of my bestfriends and good friends never call me Chatz. Some do.

And Azilah, Ili, Needa, Bik, Dee, I miss all these comrades.

Hafni and all friends back in alma mater, I wish I can reverse time.

Housemates no 4, Kak Aina, Puan Ila, Kak Azza, Kak Affa, Kak Amalia, Kak Ochee, soon to be Puan Faiz, Puan Hanim, Kak Aisyah, Kuteng, Ikin, Dhil, Rashidah. Thanks a lot. I will always muse the good old days in No 4, Wolseley Street.

Safiah, hang jangan risau, aku akan tetap mai melepak di tempat hang.

Alhamdulillah Ya Allah atas semua kurniaan Engkau dan sahabat-sahabat yang Engkau hadirkan di sekelilingku.

Tata No 4.

-Jauh lah aku nak buka puasa kat masjid lepas ni. zzz. Hehe. Tapi Kebabish dekat. Hooray!-

Wallahu’alam.

Advertisements

One response to this post.

  1. Posted by Ikin Ismail on March 13, 2013 at 6:13 am

    πŸ™‚
    assalamualaikum kak anies =)

    tergerak hati nk baca blog ni, xsangka it has been 4 years ++ since you wrote this entry

    laa ni akak dah berkeluarga and alhamdulillah have completed your studies with flying colours πŸ˜‰

    please make lots of doa for your juniors here, our time to face our final med exam is coming really soon, hoping for the best now.

    No 4 Wolseley Street will remain in my heart, as i was introduced to these amazing people, the ones that gave me the first flavours of living abroad. dont worry, they’re all good!

    wish you and family all the best wishes in the world!

    PS: apa khabar agaknya senior2 yang lain? πŸ™‚

    -Ikin Ismail RCSI-

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: