Israel Memang Kurang Ajar

Assalamualaikum wbt.

Kudos to my friend here for her undying support for Gaza. Click.

Dengar pula yang ini. Sedih.

Di kala anak kecil itu melaungkan

“Filistini ana ismi Filistini…”

kita di sini, apa yang kita laungkan,

“Abah, bila nak beli Wii ni, bila nak beli Wii ni”

Kita mungkin seringkali bersyukur kerana berasa bertuah hidup dalam ruang yang selesa, tetapi anak-anak di Palestin sana aku kira juga bersyukur kerana menjadi anak-anak yang mengerti, anak-anak yang bukan ‘superficial’ macam kita.

Israel, Israel…

Israel laknatullah ini sudah memakan hampir 700 nyawa manusia dan mencederakan ribuan mereka. Astaghfirullahal ‘azim.

[Al Baqarah: 154] Dan janganlah kamu mengatakan (bahawa) sesiapa yang terbunuh dalam perjuangan membela agama Allah itu: Orang-orang mati; bahkan mereka itu orang-orang yang hidup (dengan keadaan hidup yang istimewa), tetapi kamu tidak dapat menyedarinya.


Sekolah dibom 48 maut

Sebahagian jemaah menunaikan solat jenazah mangsa yang terbunuh dalam serangan ke atas sekolah PBB di kem pelarian Jabaliya, utara Genting Gaza, semalam. – Reuters


Venezuela semalam mengusir Duta Israel ke negara itu dan menganggap serangan ke atas Gaza sebagai ‘penghapusan bangsa’.

Setiausaha Agung PBB, Ban Ki-moon menganggap serangan tentera Yahudi ke atas sekolah di Gaza yang meragut 48 nyawa sebagai perbuatan paling biadab

Dipetik dari Episod Sebuah Perjuangan, blog Ustaz Nasrudin Tantawi

Ucapan asy Syahid Abd Aziz Rantisi sejurus mengambil alih kepimpinan HAMAS dari Asy Syahid Syeikh Ahmad Yassin pula :


Buat apa kita takutkan kematian, semua manusia akan mati, samada kerana dibunuh ataupun kerana sakit. Jika saya diberikan peluang untuk memilih samada ingin mati kerana sakit jantung ataupun kerana (ditembak oleh) Helikopter Apatchie, saya memilih helikopter Apatchie!”.


Ayuhlah kita bangkit . Benar bahawa kepenatan dan keletihan kita hanya sedikit berbanding rakan – rakan HAMAS di Palestine . Maka tunggu apa lagi …..jika OIC dilihat tidak memiliki sebarang daya kekuatan zahir dan batinnya , saya kira Gerakan Islam Sedunia lah yang perlu menubuhkan skuad sukarela untuk membantu ummat Islam di Gaza sekaligus membebaskan al Quds .


Wallahu’alam

Advertisements

5 responses to this post.

  1. urmm..

    Ban Kim Moon pun duk asyik anggap-anggap je.. xleh buat ape jugak..

    lambat lg le 20 Januari..huhu

    Reply

  2. Posted by hamstermenulis on January 8, 2009 at 6:43 am

    Huhu. Nak buat mcm mana PBB pun slow sangat.

    Kalau di sini, kitaorg tulis to local MPs (members of parliament). Alhamdulillah derang balas with a great length and concern jugakla, sapa sangka dapat reply, at least ada idea mcm mana the politicians here view the issue.
    Jap, ada apa dengan 20 Januari?

    Reply

  3. aha..

    20 Januari kan Mr. Barrack Hussein ganti Bush. huhu, harapnya dia boleh stop Israel. Hopes a new change.

    hoho

    Reply

  4. Posted by rohul on January 10, 2009 at 4:16 am

    karut betul. Obama kan naik atas dasar menyokong Israel. mane ade die nak stopkan war on Gaza.

    Reply

  5. Posted by hamstermenulis on January 10, 2009 at 6:18 am

    Presiden US mana pun di belakangnya ada Israel. Kalau nak ngelat sikit, nanti kena la something. Mcm Clinton, tetiba naik scandal Lewinsky. Pendek kata US tak membantu. Memetik penjelasan Ustaz Hasrizal dari Saifulislam, US tulah yang Allah maksudkan dalam ayat keenam surah al-Isra’

    Firman Allah SWT berkenaan dengan hal ini:

    17_6

    “Kemudian, Kami kembalikan kepada kamu (Yahudi) kekuasaan untuk mengalahkan mereka, dan Kami perpanjangkan kepada kamu dengan banyaknya harta kekayaan dan anak pinak, serta Kami jadikan kamu kaum yang lebih ramai pasukannya” [Al-Israa’ 17: 6]

    Di era kerosakan kedua oleh kaum Yahudi ini, Allah SWT menjelaskan bahawa kekuatan mereka adalah hasil yang diperpanjangkan kepada mereka berupa harta kekayaan dan sumber tenaga manusia. Ayat ini amat jelas menunjukkan kepada kita, bahawa regim Yahudi Zionis hari ini menjadi kuat hasil sokongan luar yang mereka terima.

    Sokongan itu tidak lain dan tidak bukan adalah daripada negara Polis Dunia iaitu Amerika Syarikat.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: