Bulatan Itu

Assalamualaikum wbt

Lagu ini khas aku tujukan untuk anak-anak usrah yang sedang bercuti, ada yang di Spain, London, ada yang di rumah. Baik anak usrah tahun lepas, anak usrah tahun ini, dan anak usrah yang dah ‘grad’ jadi akak usrah juga.

(Bila sorang-sorang kat rumah, lagu macam ni pulak yang keluar. Haih)

Suatu Masa, M Nasir.

Bagaimanakan ku mula
Tiadakah kata-kata
Yang indah untuk diabadikan
Tiap wajah berkisah
Tiap madah bererti
Manakah ilhamku

Cahaya di matamu
Senyum di bibirmu
Mengukir seribu tanda pertanyaan
Mungkinkah kau jua dalam kerinduan
Di saat begini aku merindukan

Berhelai helai surat
Terbiar di depanku
Tak dapat aku utuskan (sorilah, akak ni memang liat sikit type sms)
Ku ramas semua dan ku buangkan jauh
Dari pandangan

Lalu aku kesal
Ku kumpul semula
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa
Jika engkau tahu di dalam hatiku
Mungkinkah kau sahut jeritan batinku

Dengarkanlah panggilanku
Dengarkanlah lagu untukmu
Angin lalu kau sampaikan
Rasa rindu yang membara kepadanya

Warna warna cintaku
Kian pudar bersama (eh, tak pudar, tak pudar)
Malam yang gelap gelita
Apakah kau rasakan apa yang aku rasa
Atau kau tak endah
Tapi ku percaya
Semua telah tertulis
Dan niat suci ku takkan disiakan

Dan di suatu masa
Di hari yang indah
Ku hulur tanganku
Lalu kau terima

Bila balik cuti roger akak ya. Lama tak usrah lepas PUISI and exams. Kita ada banyak lagi nak sambung dari part aritu kan? Kan? Hehe. Kita ada projek summer ni…

dsc_0229*anak-anak usrah yang bercuti meninggalkan akaknya buat rotation sorang-sorang. Gambar adalah hiasan semata-mata. Hehe. Begitu ganas cara duduk di situ. Adoiyai.

Wallahu’alam

Advertisements

2 responses to this post.

  1. salam…
    heyya chetz

    cun siot aku amik gmbr..
    sekian…

    Reply

  2. Posted by hamstermenulis on February 5, 2009 at 1:39 am

    salam Dee. Tengokla kan sapa cikgu dia:P… hehehe.

    aku masih tak dapat jumpa orang pecah rekod ko. 700 out of 2000. amazing…. 😀 kes3. tak pernah seumur hidup aku sampai kena burn gambar dalam dvd tau!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: