Camaraderie

Assalamualaikum wbt

picture-1

Akhirnya hari yang paling tidak dinanti telah tiba. Tetapi aku seakan masih belum percaya. Sewaktu melalui Christchurch semalam, seakan terasa lagi Jannah dan Dayah ada di rumah Cook Street. Bila tengok Zumo, Robek’s Juice, chocolate Aldi, masih teringat, “Em, diaorang suka makan ni,”. Semuanya masih nak dikaitkan dengan mereka. Em… Mungkin agak susah nak register dalam kepala, mereka sudah sememangnya telah pulang ke Malaysia, kerana tak dapat bersama ketika flight pulang mereka. Tak nampak bahawa mereka sememangnya sudah melangkah pergi dari Departure Gate Dublin Airport.

Jannah dan Dayah, maaf kerana tak dapat hantar. Mungkin ada hikmah juga tak dapat hantar tempoh hari. Kurang-kurang, takdalah penggambaran filem Hindustan atau cerekarama Melayu kat Dublin Airport. Huhu. Apalah cerita korang kat Malaysia agaknya.

Papan lukis yang mahu dihadiahkan masih tersimpan dalam laci. Masih bersih dan putih. Ingatkan nak lukis sesuatu atau tulis sesuatu untuk korang. Tapi bila nak lukis, masa senggang tak ada, bila nak tulis, tak terungkap pula dengan kata-kata.

Terima kasih, kerana menjadi sahabat yang mengingatkan aku pada Allah bila memandangmu. Terima kasih kerana bersama-sama berada di jalan ini, kerana agama Allah. Terima kasih kerana sentiasa ada bersama through ups and down, dan sentiasa memberi support dan teguran sepanjang persahabatan. Terima kasih kerana sentiasa memahami diri ku dan endure. (what a word) Hehehe.

Terima kasih atas buku Getting Past NO dan CATS tu. Best lah!:-D

Missing You Already. Badly.

Al Hawariyyun, Lower Clanbrassil Street.

Advertisements

4 responses to this post.

  1. Posted by wadialhana on February 17, 2009 at 10:04 am

    Assalamualaikum anies,

    ooo…i luv u too!Alhamdulillah,baru selamat sampai kedah ni..dah termimpi2 korang,adeyh!
    Jazakillah untuk persahabatn singkat ini.InsyaAllah,mai la melawat kami di PMC..Kita pekena nasi kandaq LINE CLEAR ngan kuah banjirnya!jom!

    kami tggu tau summer ni!

    Reply

  2. Posted by hidayah on February 21, 2009 at 11:49 pm

    assalamualaikum wrt wbt hanis:)

    oh no! misiku asyik tidak menjadi. lagi konon tak nak nangis, lagi banyak nangis. silap2 boleh kalah rekod nangis waktu baby…heheh

    hanis, terima kasih yang banyak2 kat atas tu ditujukan kepada hanis kembali, i share the same feelings too:)

    and last but not least, menyokong kata2 jannah, jemput datang PMC…dah start kira hari boleh jumpa korang balik..kes3x

    salam sayang insyaAllah dari dulu, kini dan selamanya….:D

    Reply

  3. Posted by dianarahmano on February 23, 2009 at 5:23 am

    kadang2 dengan tidak menghantar mereka ke airport membuatkan kita sentiasa merasai bahawa mereka sebenarnya masih bersama kita. itulah yang masih dirasakan sehingga kini. which is very good. still feel the presence around us.

    😀

    Reply

  4. Posted by hamstermenulis on February 23, 2009 at 5:36 am

    Jannah: hehe. penang adalah tempat terbaik untuk nasi banjir! insyaAllah, kitaorg dah planning2 nak pi penang nih. miss u too!!! 😀

    Hidayah: salam sayang juga! 🙂 hehe. tu la. sama la kita. kita dalam bas aritu setengah jam non stop. alhamdulillah semuanya coping, walaupun masih missing2 lagi. hehe

    Kak Di: hehe. betui tu. tapi taktik Kak Di pakai spek hitam mmg power la!! hikhik 😀

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: